RYŻOWE POLA / CHOJNICE

Wystrój lokalu jest bardzo ciekawie zaaranżowany. Bambusowe stoły, drewniane elementy dekoracyjne oraz bardzo duża ilość kwiatowych ozdób sprawiają bardzo przytulne i ciepłe wrażenie. Zdecydowanie trzeba popracować nad wentylacją w kuchni, ponieważ zapachy przenosiły się na salę, co z czasem stawało się trochę uciążliwe.
 
Menu inspirowane jest kuchnią azjatycką. Znajdują się w niej głównie dania z drobiu (kurczak i kaczka), jednak wybrane pozycje można zamówić z polędwicą wołową lub łososiem oraz w wersji wegańskiej. Sama karta dań jest estetyczna, ma prosty i czytelny układ. Jak dla mnie jednak druk jest za mały, co sprawiało mi pewną trudność w wyborze dań.
 
Obsługa w lokalu była poprawna. Kelnerka przyjęła zamówienie przy stoliku. Przyniosła zamówione dania, jednak proces ten nie był w żaden sposób skoordynowany. Najpierw otrzymałem zupę, chwile później przystawkę. W efekcie musiałem zdecydować, które danie musi poczekać na stole. Ponieważ zupa została podana zdecydowanie za gorąca, odstawiłem ją na bok, żeby zająć się przyniesioną później przystawką. Również puste talerze nie były zabierane na bieżąco ze stołu. Pani zdecydowanie bardziej była zainteresowana swoim telefonem, niż gośćmi na sali.
 
Pierwsze z przyniesionych dań, zupa Tom kha gai, czyli tajska zupa na mleczku kokosowym zamówiona w wersji z krewetkami okazała się nijakim w smaku płynem o pikantnym posmaku, w którym znalazła się minimalna ilość warzyw oraz jedna sztuka krewetki. Zupa była mocno rozwarstwiona, a przez to wyglądała nieapetycznie. Pozytywne było to, że warzywa i krewetka były przygotowane al dente. Danie bardzo mierne.
 
Przyniesiona prawie równolegle z zupą przystawka, to pięć sztuk dużych krewetek przygotowanych w lekkiej i smacznej tempurze. Krewetki były bardzo kruche i delikatne. Doskonale smakowały z gęstym sosem o słodko-kwaśnym smaku.
 
Danie główne, to wołowina podana w sosie teriyaki z ryżem i warzywami. W daniu zdecydowanie dominował smak sosu, który zabił pozostałe smaki. Paski mięsa wołowego były twarde i suche.  Warzywa były przygotowane al dente, podobnie jak ryż. Ogólnie danie było jednak słabe.
 
 
Ogólnie wizyta była raczej mało udana. Doskonałe w smaku przystawki i przytulne wnętrze lokalu to raczej za mało, by chcieć pojawić się w tym lokalu ponownie.
 
Koszt posiłku (przystawka, zupa, danie główne, kawa): 127 zł
Adres lokalu: Aleja Brzozowa 31, Chojnice tel.: 574 085 065
Data publikacji: grudzien 2023

 
dodaj opinie
 
 
 
 
 
 

Chojnicka restauracja serwująca dania kuchni azjatyckiej.

ryżowe pola chojnice, ryzowe pola, ryzowe pola menu, kuchnia azjatycka w chojnicach, gdzie zjeść w chojnicach, resturacja w chojnicach, chojnice
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Znajdź nas na Facebooku
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem