COCO / GDYNIA

Oferta grouponowa była pretekstem do odwiedzenia gdyńskiego lokalu COCO Cafe Club & Restaurant. Ogromna sala restauracja mieści się na parterze budynku Centrum Gemini. Wzdłuż ścian zostały umieszczone stoliki z wygodnymi skórzanymi siedziskami, w pozostałej przestrzeni znajdują się klasyczne stoliki z fotelami. Znalazło się również miejsce na kącik zabaw dla dzieci.
 
Lokal ma bardzo rozbudowane menu. Znajdziemy w nim liczne przekąski (cena: 14-49 zł) pod postacią m.in.: śledzia w zalewie, nachosów, bruschettą, carpaccio z kaszubskiej wołowiny Limousine. Oferta zup (cena: 9-19 zł) jest równie bogata, co przystawek. Można wybrać m.in.: pikantną zupę tajską, zupę grzybową oraz kremy z marchewki i pomidorów. W charakterze dań głównych (cena: 24 - 65 zł) Szef Kuchni proponuje m.in.: kurę zapieczoną z bekonem lub smażoną ze świeżym chilli, kaszubskie żeberka w tajskich sosach, makarony w kilku postaciach, ryby oraz owoce morza.
 
 
Obsługa jest bardzo przyjaźnie nastawiona do gości lokalu. Trochę byliśmy jednak zdziwieni, że nie otrzymaliśmy klasycznej karty dań, żeby mieć okazję zapoznać się z tym, co lokal ma do zaoferowania. To, że była to oferta grouponowa nie oznacza że nie skusilibyśmy się na przystawkę czy zupę. Na zamówione danie czekaliśmy ok. 15 minut.

Zamówione przez nas dania, to półmisek ryb i owoców morza z oferty grouponowej.
 
 
 
Na półmisek degustacyjny złożyły się dwa rodzaje ryby (dorsz, łosoś), owoce morza (kalmary, krewetki) oraz lekka sałatka warzywno - owocowa z sosami. Dorsz usmażony klasycznie w panierce był soczysty i kruchy. Podobnie jak przygotowany saute łosoś, z dodatkiem sosu słodkiego sosu tajskiego na bazie mleka kokosowego i mango. Kalmary usmażone w tempurze z dodatkiem sezamu były idealnie kruche. Krewetki przygotowane al dente zostały podane w sosie ostrygowym z dodatkiem chilli. Jako dodatki podano do dania doskonałe w smaku i dobrze przygotowane ćwiartki opiekanych ziemniaków, ugotowane al dente gnocchi oraz ryż makaronowy. Ciekawym dodatkiem była również sałatka przygotowana na bazie sałaty, świeżego ogórka, pomidora, sera fety w posypce sezamowej oraz avocado. Do dań podano również trzy sosy, które dzięki różnym smakom i ostrości fajnie podkreślały smak dań.

Kolacja była bardzo udana. Przygotowane dania degustacyjne były bardzo smaczne. Jedyne zastrzeżenie mięliśmy do braku soli w potrawach, co szczególnie odbiło się na smaku ryb. Pomimo tego jednak lokal polecamy.

Koszt posiłku dla dwóch osób (poza promocją): 182 zł
Adres lokalu: Gdynia, Waszyngtona 21, tel.: 58 661 62 00
Data publikacji: wrzesień 2017

 
 
Coco Cafe Club & Restaurant Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Sed pede ullamcorper amet ullamcorper primis, nam pretium suspendisse neque, a phasellus sit pulvinar vel integer. Sed pede ullamcorper amet ullamcorper primis, nam pretium suspendisse neque, a phasellus sit pulvinar vel integer. Sed pede ullamcorper amet ullamcorper primis, nam pretium suspendisse neque, a phasellus sit pulvinar vel integer.

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Znajdź nas na Facebooku
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem