BURGER STACJA / GDAŃSK

Burger Stacja jest niewielkim lokalem znajdującym się w pasażach handlowych przy kolejce SKM na gdańskiej Zaspie. Oprócz hamburgerów wg autorskich przepisów lokal serwuje również nachos oraz frytki, reklamowane na witrynie lokalu jako belgijskie. Hamburgery średniej wielkości mają bardzo korzystną cenę. Jest ona jednak jedynym atutem dania, ale o tym za chwilę.
 
Zaintrygowany wielkim napisem umieszczonym na witrynie zapytałem obsługę lokalu, czy faktycznie oferowane frytki są prawdziwymi belgijskimi. Odpowiedź w brzmieniu: "to takie specjalnie smażone, prawda?" mnie mocno zaskoczyła. Jak można oferować coś, o czym się nie ma bladego pojęcia? Okazało się, że frytki nie są belgijskie tylko zwykłe, i do tego smażone na fryturze. Średnio smaczne.
 
Zamówiłem jeden z bardziej klasycznych burgerów (Politechnika) składający się ze 180 g wołowiny, pomidora, sałaty, ogórka, sera, cebuli i dwóch sosów.


W lekko czerstwej bułce znalazł się kawałek suchego jak wiór siekanego kotleta z dodatkami i mało smacznymi sosami. Mięso nie wykazywało nawet grama soczystości. Dodatkowo, nie wiedzieć czemu miało to służyć, danie zostało wzbogacone kilkoma kupnymi chipsami ziemniaczanymi, lekko już zleżałymi.

Przyznam otwarcie: tak paskudnego burgera już dawno nie jadłem.

Koszt posiłku dla jednej osoby (burger): 17 zł
Adres lokalu: Hynka 65, Gdańsk tel.: 731 253 253
Data publikacji: czerwiec 2016
dodaj opinie
 
 
 
 
 
 
 

burger stacja, gdańsk, burger stacja hynka, pyszne.pl burgery, gdańsk, gdansk pomorskie, burgery zaspa

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Znajdź nas na Facebooku
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem