MĄKA I OLIWA / ELBLĄG

Pizzeria "Mąka i Oliwa. Heathy way" zlokalizowana jest w strefie food corner zlokalizowanej na terenie elbląskiego CH Ogrody. W karcie znajdują się pizze wypiekane na cienkim cieście oraz makarony.
 
Korzystając z promocji na zakup 2 sztuk pizzy zamówiłem Wiślicką i Malborską. Nazwy pizzy są, jak sądzę, inspirowane nazwami ulic Elbląga. Jest to dla mnie kompletnie niezrozumiałe, ponieważ nazwy te nic nie mówią o daniu. Trzeba się zatem wczytywać w skład poszczególnych jej rodzajów.
 
Pierwsze z dań, to pizza Wiślicka, składająca się z wołowiny i pieczarek. Pieczarki były wysuszone i niesmaczne, a wołowina zmielona i, przed położeniem na placku, przesmażona. W efekcie tłuszcz, który podczas zapiekania pizzy wytopił się z mięsa sprawił, że pizza była niejadalna.
 
Drugie z dań, to pizza Malborska składająca się z plastrów szynki prosciutto, parmezanu i rucoli. Szynka była słabej jakości i mocno słona. Parmezanu na pizzy praktycznie nie było. Również na pizza była niesmaczna i niejadalna.
 
Cechą wspólną obu rodzajów pizzy było to, że ciasto było jałowe w smaku, niewypieczone i miało konsystencję gumy. Sos pomidorowy znajdujący się na cieście, pomidorowym był tylko z nazwy. Nie miał praktycznie w ogóle smaku. Obie pizze były pokryte ogromną ilością sera, który poddany wysokiej temperaturze wytopił ogromne ilości tłuszczu. W efekcie oba dania były tłuste, ciężkie i niesmaczne. Nie polecam.
 
Koszt posiłku: 56 zł
Adres lokalu:  Płk. Stanisława Dąbka 152, Elbląg, tel.: 665 152 002
Data publikacji: styczeń 2022
dodaj opinie
 
 
 
 
 
 
 

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Znajdź nas na Facebooku
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem