Niedaleko brzeźnieńskiej plaży w Gdańsku znajduje się lokal serwujący dania kuchni bałkańskiej. W menu mozna znaleźć takie dania, jak pljeskavica, Ćevapčići czy chaczapuri.
Ćevapčići, pierwsze z zamówionych dań, to kotlety z mięsa baranio-wołowego o wrzecionowatym kształcie, podane w cienkiej picie z dodatkami. W charakterze dodatków zostały podane: pomidor, cebula, paprykowy ajvar i sos jogurtowy. Kotlet miał wyraźny smak baraniny. Drugie z dań, pljeskavica, miał postać płaskiego grillowanego kotleta, przygotowywanego z siekanego mięsa wieprzowo-wołowego, podanego w picie z dodatkiem pomidora, papryki, cebuli i jogurtu. Kotlet był fantastycznie soczysty i aromatyczny od przypraw.
Kolejnym z zamówionych dań była pizza truflowa. Na cienkim, bardzo dobrze wyrobionym i wypieczonym cieście znalazł się sos pomidorowy, pasta truflowa, mascarpone i salami pepperoni. Intensywna w smaku pasta truflowa, słodkawy ser mascarpone i pikantne salami stworzyły doskonałą kompozycję smakową.
Zamówione przez nas dania były fenomenalne w smaku. Mięsa były bardzo dobrze doprawione, miały intensywny smak. Pizza była obłedna. Zdecydowanie polecamy!
Koszt posiłku: 87 zł
Adres lokalu: Gałczyńskiego4, Gdańsk tel.: 515 711 472
Data publikacji: grudzień 2020
czarnej kozy zagroda, zagroda czarnej kozy, czarna koza gdańsk, czarna koza menu, czarnej kozy zagroda menu, kuchnia bałkańska, kuchnia bałkańska gdańsk, Pljeskavica, Cevapcici, baranina, kotlet barani,