SMAŻALNIA RYB / MIKOŁAJKI

Smażalnia Ryb jest jednym z wielu lokali umiejscowionych wzdłuż nabrzeża Portu Miejskiego w Mikołajkach. Leży trochę na uboczu turystycznego szlaku, trochę pod mostem łaczącym nabrzeża tej miejscowości. Tym bardziej dziwi, że właściciele lokalu postanowili poprzestać na bardzo ogólnikowej nazwie, zamiast połączyć ją z jakąś nazwą własną.
 
 
 
W lokalu karty dań nie ma. Można zamówić smażoną rybę z ewentualnymi dodatkami. W dniu naszej wizyty mieliśmy do wyboru dwa gatunki ryb: sandacza i okonia oraz kromki chleba lub frytki. Osobno się płaci za rybę liczoną wg gramatury przed usmażeniem oraz osobno za dodatki.
 
 
Ryba została podana na ogromnej patelni elektrycznej. Mięso było bardzo soczyste i smaczne. Ryba została usmażona na świeżym oleju w bardzo cienkiej panierce. Nie była przesiąknięta olejem. Przyprawiona została jedynie solą i pieprzem. Pieczywo podane do ryby było świeże i smaczne. Całość smakowała doskonale. Polecamy zdecydowanie amatorom świeżej i smacznej ryby.
 
Koszt posiłku dla dwóch osób: 83 zł
Adres lokalu: Mikołajki, Okrężna 1 (pod mostem wiszącym)
Data publikacji: lipiec 2021
 
dodaj opinie
 
 
 
 
 
 

Sed pede ullamcorper amet ullamcorper primis, nam pretium suspendisse neque, a phasellus sit pulvinar vel integer. Sed pede ullamcorper amet ullamcorper primis, nam pretium suspendisse neque, a phasellus sit pulvinar vel integer. Sed pede ullamcorper amet ullamcorper primis, nam pretium suspendisse neque, a phasellus sit pulvinar vel integer.

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Znajdź nas na Facebooku
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem