CZARNEJ KOZY ZAGRODA / GDAŃSK

Niedaleko brzeźnieńskiej plaży w Gdańsku znajduje się lokal serwujący dania kuchni bałkańskiej. W menu mozna znaleźć takie dania, jak pljeskavica, Ćevapčići czy chaczapuri.
 
Ćevapčići, pierwsze z zamówionych dań, to kotlety z mięsa baranio-wołowego o wrzecionowatym kształcie, podane w cienkiej picie z dodatkami. W charakterze dodatków zostały podane: pomidor, cebula, paprykowy ajvar i sos jogurtowy. Kotlet miał wyraźny smak baraniny. Drugie z dań, pljeskavica, miał postać płaskiego grillowanego kotleta, przygotowywanego z siekanego mięsa wieprzowo-wołowego, podanego w picie z dodatkiem pomidora, papryki, cebuli i jogurtu. Kotlet był fantastycznie soczysty i aromatyczny od przypraw.
 
 
Kolejnym z zamówionych dań była pizza truflowa. Na cienkim, bardzo dobrze wyrobionym i wypieczonym cieście znalazł się sos pomidorowy, pasta truflowa, mascarpone i salami pepperoni. Intensywna w smaku pasta truflowa, słodkawy ser mascarpone i pikantne salami stworzyły doskonałą kompozycję smakową.
 
 
Zamówione przez nas dania były fenomenalne w smaku. Mięsa były bardzo dobrze doprawione, miały intensywny smak. Pizza była obłedna. Zdecydowanie polecamy!
 
Koszt posiłku: 87 zł
Adres lokalu: Gałczyńskiego4, Gdańsk tel.: 515 711 472
Data publikacji: grudzień 2020
 
dodaj opinie
 
 
 
 
 
 
 

czarnej kozy zagroda, zagroda czarnej kozy, czarna koza gdańsk, czarna koza menu, czarnej kozy zagroda menu, kuchnia bałkańska, kuchnia bałkańska gdańsk, Pljeskavica, Cevapcici, baranina, kotlet barani,

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Znajdź nas na Facebooku
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem